sunnuntai 15. syyskuuta 2013

K- ja D10 -muksut

Ta-Daa! Kaksi poikuetta, joissa kummassakin kaksi poikasta; kaksi naarasta & naaras ja uros. Aika hupaisan pieni saldo, kun vertaa, että Svartan sisko on tehnyt huimat kymmenen poikasta omassa kodissaan. Kyllä epäluuloisena tongin pitkän aikaa tätä toista terraa ja haroin koko purusatsin pohjia myöden käsin läpi. Mutta näin tällä kertaa. Kuvissa poikaset ovat tasan 7 vrk:tta. Tuossa iässä kuvaan poikaset ensimmäisen kerran hyvin pikaisesti, katson alustavasti sukupuolet, värit ja punnitsen. Pistin merkille poikasia tarkastellessani, että Svartan poikasilla tuntuu olevan paljon isommat tai sanotaanko "raskaammat" mittasuhteet, mitä Saitin poikasilla. Katsoo vaikka tämän black poikasen päätä! Se on valtava verrattuna toiseen poikueeseen ja tuntuu, että näiden kahden päät ja hartiat ovat kaikin puolin leveämmät. 

Svartan poikaset ovat hyvin avuttoman oloisia otuksia, jotka vain makaavat ja kietoutuvat toistensa ympärille, kun taas Saitin poikaset yrittivät koko ajan hangoitella vastaan ja kieputtivat niin mahdottomasti! En muistaisi, että koskaan on ollut 7vrk ikäistä poikasta, joka seikkailee tai pikemminkin ryömii väkisin hartiavoimalla pitkin terraa tuossa iässä. Börje isä ei ehdi edes normaalia vessataukoa pitämään etteikö tämä sisupussi olisi jo jaloissa pyörimässä. Monesti nähnyt nyt sen tilanteen, kun isä poistuu pesästä, niin emo ei ehdi napata makuultaan toista poikasta kiinni, kun toinen jo karkaa pesästä, jossa kuitenkin vanhempien toimesta löytyy korotetut reunatkin. Saa nähdä millainen ilopilleri viipottaja mua odottaa sitten viiden viikon kirppuiässä!  

Alkuviikosta huolestuin, kun selvisi, että poikasia tosiaan on molemmilla vain kaksi. Pelkäsin toden teolla, että maidon tulo loppuu kesken(imijöitä nisiin nähden liian vähän) ja etenkin, jos poikaset ovat vähääkään haluttomia imemään. Onnekseni jo ensimmäiset vuorokaudet osoittivat sen, että poikaset ovat hyvinkin kirppaisia, jos sitä maitobaaria ei ala kuulumaan! :D Avopuolisonikin sanoi, että kyllä sen vain kuulee, kun on poikasia. Ja nämähän käyttävät sitä ääntänsä minkä kerkiävät! Tarkastuksessa katsoin, että kaikilla pömpöttää masut, joten ruuatta ei ole kukaan jäänyt. Mikäli tilanne kääntyisi jostain syystä huonompaan suuntaan, olen minä valmiina tukiruokieni kanssa. 

Tässäpä nämä nyt sitten olisivat:


 K -muksut (7vrk)
Black naaras 7g / 13g
Lilac naaras 7g / 13g


D10 -muksut (7vrk)
Blue uros 7g / 12g
Dilute nutmeg naaras 8g / 11g


Kaikille poikasille olen päättänyt jo viralliset nimet. Mitään en niistä vielä paljasta, mutta sen verran voin vinkata, että olen "puhutellut" muksuja nimillä; Karviainen, Kepu, Mies ja Pihka. :D
Tulevaisuudessa dilute nutmeg ja lilac tytöt ovat yhdessä vailla yhteistyökykyistä sijoituskotia. Blue uros on myös mahdollista antaa sijoitukseen tietyin ehdoin. Black naaras(kera ison valkoisen kaulalapun) etsii alustavasti lemmikkikotia. Kaveria tälle voisi kaavailla mahdollisesti Kareksen muutama päivä sitten syntyneistä poikasista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti