sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Kaappi

Hahhah.. Varsinainen kaappiprojekti pääsee vihdoinkin käyntiin! :D
Eli homman nimi on se, että menen ensi viikolla Jyskiin(Sjoelta löytyy lähin), josko siellä olisi tiettyä vaatekaappi mallia, mitä avokilleni verkkokaupasta esittelin. Kyseessä on siis Vaatekaappi Price Star 3 ovea valkoinen. Työkaverini kysyi hämmästellen: "Mistä tämä kauhea jostain random komerosta hehkuttaminen oikein johtuu?? Onko sulla jo niin paljon eläimiä, että sun pitää hankkia uusi kaappi, jonne piilottaa niitä?" :D Heh. Ei sentäs, tai pitäisikö sanoa kyllä ja ei? Chinchillojahan varten tämä kaappi ihan oikeasti tulee. Meillä sinsut ovat eläneet mitä erilaisimmissa väliaikaisasumuksissa ja saaneet liikkua muutaman tunnin aina päivässä, mikäli olemme olleet kotona.

Ensin ajattelimme, että ostamme valmiit tornihäkit Saksasta tai teetätämme häkit tutulla puusepällä. Puuseppä ajatuksesta jouduttiin luopumaan miltei välittömästi, koska meille hyvin avoimesti kerrottiin, miten puuta käsitellään ja ruiskumaalataan, joten se ei todellakaan sovellu tähän tarkoitukseen. Lisäksi kustannuksissa ei olisi ollut mtn järkeä, koska sisäpinnat olisi pitänyt käytännössä rakentaa uudelleen jostain muusta materiaalista, jota ei voisi jyrsijän hampain tuhota tai ns. pissata pilalle.

Olen tilannut käytännössä kaikki meidän tehdas valmisteiset häkit Saksasta. En voisi kuvitellakaan muutamalle marsulle tai kanille parempaa vaihtoehtoa. Niitä on rasittavaa koota, purkaa ja liikutella, mutta näin muuten arjessa ne soveltuvat näppärästi vaikka minne! On nurkkaversiota, on normaali metrikakskymppistä ja kerrosmallia. :D Valitettavasti sinsuille tarjottavat häkit olivat todella pettymys.. Ne olivat joo korkeita, mutta eivät loppu peleissä niin korkeita, mitä kuva antoi ymmärtää. Luukkujen avausmekanismi oli tosi omituisen näköinen aluksi, mutta sitten keksin, että ei käy päinsä. Meillä saisi heti pistää toisenlaisen lukituksen, koska meidän pikkuiset osaavat avata tuommoisen.
Kaiken hassujen pikkujuttujen huipuksi paljastui se järkyttävin virhe koko häkissä! Pohjalla oli muovia! Voitko kuvitella?! Ymmärsin, että tässä oli haettu hienoa ideaa, että papanat putoilisivat pienien reikien kautta pohjalaatikkoon, jonka saisi ulkopuolelta vedettyä pois ja siivottua. Kiva idea joo, mutta toteutus! Oikeesti! Mielestäni sinsujen jalkapohjille ja varpaille ei ole hyväksi talsia muovin päällä alituiseen. Lisäksi mitäs sitten, jos pienet kynnet tarttuvat näihin rakoihin? Meillä on kerran saatu jo pienoiset sydärit siitä, kun ollaan löydetty pikkuinen sinsuvaava, jolla koko tassu on ollut yltä päältä veressä sen vuoksi, että pikkuinen kynsi on katkennut yön aikana.
Puhumattakaan siitä, että mitä tapahtuisi jos nuo riiviöt pääsisivät järsimään sitä muovia.. Ei hyvää päivää, mikään puruhan ei tuota pohjaa noilta uteliailta vintiöiltä kauaa piilossa pysyisi.

Mutta tosiaan. Päädyin sitten tutkimaan eri sivustoja ja tein tämän löydön:


Olen kerran jo ollut kokoamassa chinchilla kaappia, joten odotan todella innolla akkuporakone valmiina tämän saapumista. :D Joitain tarvikkeita pitänee vielä hankkia, koska ovethan tulee koota käytännössä ihan toisen näköisiksi. Saranat ja ovien kahvathan tässä on jo valmiina, joten hankintalistalle päätyy mm. puuosat, joista kootaan uudet ovet ja sitten tasoihin pitää hankkia materiaalia ja kiinnityspaloja. Totta kai myös oman työkalupakin sisältöä pitää täydentää ruuvien ym osalta. :)

Kaappi tulee olemaan n.144cm leveä, syvyyttä löytyy puoli metriä ja korkeutta ihanat 176cm! Aika paljon tässä on samaa näköä kuin meidän normaali vaatekaapeissamme, jotka olivat kiinteänä tässä asunnossa. Pohdimme myös, että tuonne kaapin päälle voisi ostaa myöhemmin erillisen pikku kaapin, joita myydään näihin ns.lisäosina. Vitsit mä rakastan sitä piirrettä tässä kämpässä(jota edellisessä ei ollut), että täällä todella piisaa korkeutta! Ah, nam. Eihän tämä koko homma olisi muuten edes mahdollista ja etenkin sinsut nauttivat siitä, että on sitä korkeutta ja näkee ympärilleen paremmin.
Näin ison hankinnan myötä tulee myös joitain muutoksia huonekalujen järjestykseen. Ensin mietimme häkkikaapin sijoittamista tuonne pitkään aulaan, mutta toisaalta se ei olisi mikään maailman paras paikka, kun siinä on "liikenne" kaikkein vilkkainta ihmisten tullessa ja mennessä.
Näillä näkymin joudun koota kaapin siinä huoneessa, jonne se sijoitetaan eli tuonne, missä muut eläimet ja tietokone sijaitsevat. Sohva varmaankin siirretään huoneesta pois samoin Neige marsun kulmahäkki. Neige muutti eilen kanin yläkertaan asumaan ja kyllä on ollut papparaisella ihmettelemistä, kun nyt näkeekin koko huoneen ja olkkarissa löhöäville ihmisille on helpompi huikkia, että tuokaa lisää namupaloja. ;D Kani ei tuumannut uudesta yläkerran naapurista yhtikäs mitään, onhan siellä ennenkin marsuja pörrännyt.

Olen tästä koko jutusta senkin vuoksi hyvin innoissani, koska kaikki niin sanotusti voittavat. :D Kani saa vihdoinkin sen tilaisuuden, että se voi päivät hyppiä valvomatta vapaana eikä tarvitse pelätä, että se hajottaa jotain tai sattuu jokin tapaturma, kun paikka saadaan plokattua kaniturvalliseksi. Harkitsin jopa koiraportin asentamista tuohon ovelle, jotta ovea ei tarvitsisi pitää jatkuvasti kiinni. Näin ilmanvaihtokin toimisi paremmin tuolla nurkkahuoneessa. Chinchillat saavat enemmän tilaa ja ennen kaikkea sitä korkeutta. Myös niiden ulkoiluttaminen helpottuu huomattavasti. Neige sai myöskin enemmän tilaa ja paremman paikan, kun näkee tietokoneruudun paremmin. ;) Tämä possu nimittäin nauttii siitä, kun saa katsella ja kommentoida avokin pelaamisia. heh. Kaiken tämän lisäksi minä saan jotain mieluista, omaa tekemistä ja näpertämistä tähän koulun ja työn ohelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti