torstai 29. tammikuuta 2015

Vuosi 2014

Pieni katsaus vuoteen 2014
Kuvassa blue uros Hattu täynnä tähtiä "Hattu" 

Gerbolaamme siunaantui tänä kyseisenä vuonna yhteensä 6 poikuetta. Puoli vuotta meni ennenkö vuoden ensimmäinen poikue saatiin tähän maailmaan. Kokonaisuudessaan vuosi on ollut hyvin merkillinen, monia pariskuntia on asunut yhdessä tuloksetta(tällä hetkellä pakka on taas niin sekaisin, että tiedossa on paljon uusia totutuksia, kun on urosta siellä ja urosta täällä) ja kesän helteet tekivät porukasta vaan entistä laiskempaa, joten kesä meni tyystin syödessä ja auringossa loikoillessa. Vuoteen on mahtunut pari keskenmenoa, valeraskautta sekä kokemattomien, ensikertalaisten emojen toilailuja, minkä vuoksi koko poikue on saattanut menehtyä.

Muutamat näyttelyt ehdittiin koluamaan läpi ja toivottavasti ensi vuonna päästään useampiin tapahtumiin mukaan. Erityisen mieleenpainuva kokemus oli, kun toukokuussa lähdimme Hyvinkäälle asti kiikuttamaan sinisiä katselmukseen ja tästä(kaikesta jännityksestä ja odottelusta) seurasikin sitten se iloinen uutinen, että siniset pääsivät koe-standardiin 1.1.2015 ja nyt muunnokselle on olemassa oma rotumääritelmänsä. Ulkomainen tuomari palkitsi myös kyseisessä näyttelyssä kasvattini "Mamun"(black patched) sertillä! Upeaa! :D 
Arvostelu oli siinä mielin oikein mieluinen, koska se vastaa hyvin myös omaa näkemystäni kyseisestä eläimestä. Mielestäni tuomarin antamat kommentit(myös muiden eläinten kohdalla) olivat hyviä ja toi myös sen pointin esille, että kuviolliset pitäisi tuomaroida kuviollisina(keskittyä siis kuvioon) eikä keskittyä pelkästään perusväriin, koska kuvio totta kai aina vaalentaa sitä. Tässä sen taas huomaa, että tuomareissa on todellakin eroja.

Tosiaan tänä vuonna kaikki syntyneet poikueet olivat diluutti painotteisia, joten valitettavasti tämä vuosi on menty ilman lilac vauvoja(mitä nyt pari dilute lilacia pääsi putkahtamaan, mutta eiväthän ne todellakaan ole sama asia. :D). Poikasia syntyi näihin poikueisiin yhteensä 27 tupsua, joista tosin yksi poikanen menehtyi vähän reilu viikon ikäisenä ja toisessa poikueessa yksi hyvin pian syntymän jälkeen ja toinen parin päivän ikäisenä. Yhteensä siis 24 poikasta. Poikasista jäi kotiin 9 poikasta ja sijoituskoteihin muutti yhteensä 2 poikasta. Koska kolme viimeisintä poikuetta syntyivät joulukuussa melkein viikko toisensa perään, on gerbolassamme vielä monen monta pikku tupsua, jotka etsivät vielä sitä omaa lemmikkikotiaan ja sijoituskodeillekin löytyy yhä tarvetta. Uroksia syntyi 11 kpl ja naaraita 13 kpl (ikä yli 6vko:a). Värijakauma oli seuraava:

8 x Blue
3 x Dilute nutmeg
2 x Dilute slate
1 x Dilute silver nutmeg
2 x Dilute lilac
1 x Dilute rew
7 x Patched (6 kpl dilute nutmeg, 1kpl dilute slate)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti