sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Voittoputki(ko)?

Vuosi 2012 on ollut aika mielenkiintoinen Havun(eli koko nimeltään Havukka-ahon ajattelija) osalta. :D  Olen ilmoitellut sitä aina silloin tällöin pet luokkiin ympäri Suomea, kun ollaan kuljettu ulkomuotoluokissa kisaamassa niiden viimeisten sertien toivossa. Olin hyvin hämmästynyt, kun petissä kerätyt pisteet riittivät Epjyn Vuoden Pet 2012 -titteliin. Hyvin pian tämän tiedon jälkeen kävi ilmi, että Havu on saamassa saman tittelin PPKJY:ltä! Meidän suuri pieni, pieni suuri gerbiili oli siis Vuoden lemmikki gerbiili sekä Etelä-Pohjanmaalla että Pohjois-Pohjanmaalla. Huikeeta!
Eivätkä nämä yllätykset jääneet tähän kahteenkaan juttuun, vaan kun pisteitä laskeskeltiin Etelä-Suomen päässä, kävi ilmi, että Havu on sijoittunut jaetulle viidennelle(5.) sijalle koko Suomen mittakaavassa. :D Epjyn vv -pokaali jaettiin maaliskuussa ja Pohjoisen naapuriyhdistyksen palkinnot noudin Nivalasta toukokuussa. Sgy:n kunniakirjan sainkin sitten postitse kotiin. Tuli lähdettyä shoppailemaan näille kunniakirjoille ihan ikiomia kehyksiä ja siinä samalla tuli osteltua kaiken näköistä muutakin pientä, mutta hyvin tarpeellista niin Prismasta kuin Biltemastakin. Ajellessani heräsi mieleen, että hetkonen.. Montako Pet sijoitusta Havulle on oikein tullut? Muistaakseni kaksi kertaa se on ollut viiden parhaan joukossa ja kolme Pet sijoitusta oikeuttaisi Gr Pet titteliin?! Nyt pitää tarkistaa, että miten tämä oikein on, löytyykö sieltä kolme ruusuketta ja merkintää vai pitääkö tässä vielä lähteä metsästämään tänä vuonna yhtä puuttuvaa palkintoa pet luokista. :)

(Tekniikan ihmelapsi keksi muuten vihdoin, miten puhelimesta saa ladattua kuvia sähköpostiin! Yay! Kuvattomat päivitykset ovat siis täten historiaa!)

 (Epjyn pokaali & Sgyn kunniakirja)


(Ppkjyn kunniakirja & ruusuke)

Huh huh... Monia varmasti kiinnostaisi kysyä, että miltä nyt tuntuu? Voi, että.. Tämä on ollut yhtä yllätystä toisensa perään, että ei ehtinyt oikein reagoida edes ensimmäiseen, kun tietoon tuli jo toinen ja sitä rataa. Olin jo ensimmäisen kohdalla hyvin tyytyväinen ja iloinen, joten kaippa nämä tuntemukset on nyt sitten potenssiin kolme tai jotain? :D Olen ylpeä. Ylpeä kerta kaikkiaan. Vaikkei näitä kaiken maailman pystejä ja ruusukkeita olisikaan todistusaineistona, niin olen aina tiennyt, että Havussa on sitä jotain, minkä vuoksi sen piti ehdottomasti jäädä kotiin. Poikasena hieman arka, mutta kuitenkin porukan kyseenalaistamaton pomo ja hellä laumasielu. Havua ei jännitä niin mikään. Sen uskaltaa pukata ihan kenelle tahansa käsiteltäväksi ja se on kämmenellä tai olalla kuin "naulittu". Ainoa asia tässä maailmassa, mistä Havu ei pidä, on kynsien leikkuu. Siinäkään tilanteessa poika ei ala hankalaksi, vaan mieluummin alistuu ja seuraa korvat luimussa tapahtumia. Kovasti ne korvat aina pomppaavat takaisin pystyyn, kun Havulle alkaa jutella. Havu on semmoinen viimeisen päälle kuuntelija gerbiili.

Havu on käytökseltään hyvin siisti, leikkisä, mukavuuden haluinen ja kaikin puolin hyvin helppo. Ylpeyteni johtuu ehkä osittain myös siitä, että Havu on ihka ensimmäisen gerbiilini pojantyttärenpoika. Olen saanut seurata tätä sukua vuosien ajan ja kehkeyttänyt siitä jo pikku hiljaa omaa linjaa. Lähtökohtana kasvatuksessa on aina se, että kasvatukseen käytettävä eläin on hyvä luonteinen.

Olen päässyt näkemään jos minkämoisia gerbiileitä näiden vuosien aikana ja aina ei todellakaan voi sanoa, että hyvä luonteinen gerbiili olisi jotenkin itsestäänselvyys. Havu on ensimmäinen kasvattini, joka on pärjännyt sekä lemmikki luokissa että virallisissa. Eläin vastaa hyvin rotumääritelmää ja tälläinen eläin on aina kullan arvoinen asia jalostuksessa(riippuen toki siitä, miten ja mitä eläin sitten loppupeleissä periyttää jälkikasvulleen, mutta ihan näin ajateltuna lähtökohdat vaikuttavat hyvältä). Kukapa ei voisi olla ihastumatta terveeseen, isokokoiseen ja hyvän tyyppiseen gerbiilin möllykkään, jolla on erinomainen luonne. :)    

Huvittavin asia tässä koko jutussa on, että en tiedä miten nämä Havun saamat tittelit oikein latoisi tuohon nimen eteen? Ei herranje mitenkään! Laskujeni mukaan sillä olisi nyt neljä titteliä. Aikaisemmat saavutukset gerbiileilläni ovat jääneet eläimen ainoiksi, joten titteli on ollut helppo liittää suoraa nimen eteen. Kaippa herran nimi on seuraavassa luettelossa muotoa jotain askapfyhgsdokok#!okdsofk-12 Havukka-ahon ajattelija. :D

2 kommenttia:

  1. Siis miksi mä en oo ollu tietoinen sun blogista aiemmin? Jopas jotain. No nyt oon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heha. :D En minä vain tiedä! Ei oo varmaankaan koskaan tullut puheeksi ja en oo tainnut kertaakaan kommentoida sun blogissa, vaikka monesti on tehnyt mieli. Luen marsumaailman tapahtumia yleensä töissä tyyliin jollain kahvitauolla suoraan puhelimesta, joten kommentointi sen kautta on melko haastavaa ja vie aikaa(yleensä se käsky työpisteelle tulee aina niin äkkiä, että siinä saa heti nakata puhelimen takas kaappiin). :D

      Poista