torstai 17. maaliskuuta 2016

Täydennystä


Papukaijoille ja gerbiileille vähän täydennystä ruokavarastoihin. Normaalisti en osta ulkolinnuille tarkoitettuja auringonkukansiemeniä lemmikeille, koska tuolla seassa on ties mitä tikkua ja murua, mutta tällä kertaa ei ollut vaihtoehtoja, joten seulontaanhan tuo meni ennen eläimille nenän eteen päätymistä. Sallisen pähkinöiden puhtauteen olen aina ollut tyytyväinen. :) Hirssintähkien hinnat vaihtelevat nykyisin ihan hurjasti! :O Myös laatu on tietyissä paikoissa vähän mitä sattuu... Ei oikein napannut maksaa 8,90e sellaisesta olemattomasta rangasta, josta roikkui ihan muutama hirssipallo ja loput olivat varisseet pussin pohjalle muruiksi. Hirssintähkän pitää kuitenkin olla nimensä mukaisesti tähkä, eikä mikään risu. 


Neitsikoille lähdin kokeilemaan aivan uutta ruokaa, sillä olen ollut viime aikoina melko tyytymätön erinäisten pussien sisältöihin. Neitokakadut eivät syö isoille linnuille suunnattuja pähkinöitä, kun eiväthän niiden nokat kykene niihin. Mitkään kuivatut isot ananaspalat tai chilin koukerot eivät myöskään kuulu ruokavalioon. Toisin sanoen on siis todella turhauttavaa ostaa ensin kallis ruokapussi ja todeta sitten, että siitä 3/4 jää syömättä. Versele-Lagan Prestige Loro Parque ei sisältänyt mitään ihmeellisyyksiä tai ylläreitä, siemenet olivat puhtaita ja kupit syötiin tyhjiksi hyvällä ruokahalulla. Todennäköisesti tulemme siirtymään tämän tuotteen pariin. Hieman tulin lisänneeksi ruokaan lisää auringonkukansiemeniä (niitä on siis ruoassa vähemmän kuin kuvassa), mutta muuten melko täydellisyyttä hipova tuote! :)    
Voihan kesä ja mansikat! Se kesä vain vielä puuttuu, mutta eiköhän se sieltä tule jo vastaan kovaa vauhtia (ainakin auringonvalon lisääntyneestä määrästä päätellen). Meillä tosiaan kaikki eläimet rakastavat mansikoita! Ihan sama onko tuoretta, pakastettua vaiko kuivattua. Kaikenlaisina menee.  

Uskallan väittää, että meidän Top5 -lista on seuraava:
(Järjestys toki saattaa vaihdella eri eläinten ja yksilöiden välillä)
1. Mansikka
2. Porkkana
3. Omena
4. Salaatti
5. Kurkku

                                                        
          "Leikki on lapsen työtä." 

Vasemman puoleinen "tähtilelu" on ollut niin kovassa käytössä ainakin Mariskalla, että tähtien sakarat ovat kuin huomaamatta päässeet pyöristymään. Lelu oli ensin häkissä kuten kuvassa, mutta myöhemmin se laitettiin vaakatasoon, koska M tykkää ottaa sakaroista kiinni ja liikutella palikoita ketjua pitkin ees taas. Narua on kiskottu jonkin verran, mutta kokonaan sitä (kumma kyllä) ei ole saatu irti ja tuhottua.

Oikealla olevaan keinuun ihastuin heti nähtyäni sen Vaasan Eläinkeskuksessa! Ihanan voimakkaat värit (M varsinkin tykkää) ja ihan mukavan kokoinen tuo istumaorsi. Kyllä nyt kelpaa keinutella. Keinu ei päätynyt häkkiin, koska tarkoitus ei ole dumpata häkkiä kaattiksen näköiseksi ja linnuilla tulee kuitenkin olla sielläkin liikkuma tilaa. Keinu on ripustettuna eläinten huoneen kattoon koukulla. Tarkoitus olisi nyt alkaa sisustamaan huonetta lintuystävällisemmäksi ja kun turvallisuus saadaan taattua, niin linnut saavat olla vapaana myös sinä aikana, kun en ole itse kotona.

Vasemmalla kuvassa oleva lelu sai aikaan melkoiset naurut tänä aamuna, kun kuumepäissäni heräsin tuon pienen kilikellon kilkatukseen aamu kahdeksalta! M ilmaisi hyvin selvästi, että nyt olisi henkilökunnan korkea aika herätä ja alkaa tarjoilemaan aamupalaa. :D Sitten nuo pienet pussukkaiset. Rapeita porkkanatikkuja kanille ja gerbiileille. Linnuille Kräcker Trio-mix sisältää kolmea erilaista vitaminoitua herkkutikkua, jotka sopivat kivasti esimerkiksi viikonloppu eväiksi normaali ruoan lisukkeeksi. Tuotteet ovat sokerittomia ja vaativat vähän nokalta työtä. Mielestäni neitokakadun kuuluukin nähdä hieman vaivaa ruokansa eteen, koska luonnossakin ne käyttävät miltei valtaosan valveillaoloajastaan ruoan etsimiseen. Sitten! Tuo minigrip -pussi! ZuPreemin lintupellettiä oli annosteltu säkistä pieniin 3e:n kokeilupusseihin! Ihan huippua oikeesti! Itsellä on jäänyt täysin tämä tuote kokeilematta ihan pelkästään hinnan vuoksi. Pieninkin pussi on kahdelle linnulle todella iso ja maksaa heti sen useamman kympin. Ostappa sellainen ja totea, ettei linnuille kelpaa ja lähde sen jälkeen kaupittelemaan sitä jollekulle etiä päin. Ei kiitos. Nyt on kuitenkin upeaa päästä kokeilemaan tätä pitkään mietinnässä ollutta tuotetta, kun ei tarvitse satsata pelkkään kokeiluun hirveitä summia.Tikkaat ostin linnuille häkkiin, jotta pohjalle laskeutuminen olisi alimmalta orrelta vaivattomampaa. Olen pistänyt merkille, että K tykkää istuskella niillä myös ihan muuten vain. Rouvan käytössä siis pääasiassa. Omenat ovat myös meillä suosittuja. Tällä kertaa tuoreiden sijasta halusin kokeilla miten kuivatut versiot maistuvat. Ensin vähän ihmeteltiin ja tassuissa pyöriteltiin, mutta kun ensimmäinen otti haukun, niin se oli sitten jo menoa ja koko lauma saattoi alkaa repimään samasta viipaleesta paloja itselleen. "Kuivatut kukkaset" päätyivät kanipapalle piristykseksi arkisten iltapala-annosten joukkoon. :)


Helille iso kiitos rullista! <3
 Saatiin iso kasa normaaleja wc -paperihylsyjä 
ja sitten erä vähän paksumpia kartonkirullia. 


(Kotitonttuilu sukat edustaa!) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti