torstai 11. lokakuuta 2012

D8. & D9. poikueet

Kuvia klikkaamalla saat näkymään suurempina. ;)
Molemmat emot olivat siirtäneet nakkilaumansa pesäkopin ulkopuolelle siksi aikaa, kun siivoilivat likaisia pesämatskuja pois. Nämä "lakanoiden" vaihdot kävivät erittäin ripeästi eikä mennyt kauaakaan, kun vauvat olivat taas maitobaariin vailla.
 
 Eikalla poikasia huimat 7kpl. Tummalta näyttää. Poikasissa on varmasti blackiä, mutta myös blue on mahdollinen! <3 Molemmilta vanhemmilta saattaa myös löytyä resessiivinä slate. D8 poikaset 4vrk ikäisinä.

D9 poikaset 3vrk. Poikasten lukumäärästä en vielä tiedä, kun nukkuvat niin tiviisti yhdessä rysyssä. Tässä poikueessa poikasilla on kokoeroa huomattavasti. Nähtäväksi jää selviävätkö kaikki. Tummalta näyttää täälläkin, joten blackiä ja slatea odotellaan. Kuten kuvasta näkyy, on emolla ollut ihan sairaasti tekemistä poikasten hoidonkin ohella. Pahvia on silputtu ja heinää pemistelty oikein olan takaa.

Ensi viikon alkupuolella alkavatkin sitten poikasten punnitukset ja kaikkien terrojen siivoilu. Ensi viikolla myös toivon mukaan uuteen kotiinsa lähtevät yf ja black patched pojat. Totutus Bätmänin kanssa alkaa tuottaa pikku hiljaa tulosta. Komea ja tasainen porukka kaiken kaikkiaan, toivottavasti poikia näkee ahkerasti tulevissa näyttelyissä. :)

Noista poikueista uskallan vielä sen verran sanoa, että myyntiin saattaa tulla muutamia blackejä ja slateja, jos niitä vain on näihin muksuihin siunaantunut. Siniset katson tapauskohtaisesti sitten myöhemmin, kun sukupuolet ynnä muu alkaa selviämään. Jotain järkevää tulee kuitenkin kotosalle(ugh!) ja sijoitukseenkin jättää. ;)

2 kommenttia:

  1. Voi että!<3 itsellänikin on ollut vuosien mittaan vaikka kuinka monta gerbua, viime talvena viimeisimmät gerbupojat siirtyivät ajasta iäisyyteen :(
    Edesmennyt Meeri-gerbiili sai myös poikasia, mutta koska se ei osannut huolehtia niistä, poikaset menehtyivät kaikki vaikka kuinka yritin pitää niitä hengissä korvikeruualla :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luopuminen(ennemmin tai sitten myöhemmin) on aina ikävä juttu. :/ Meilläkin on näiden vuosien aikana koettu muutama poikue, jossa ensikertalainen emo ei olekaan osannut huolehtia jälkikasvustaan tai poikaset ovat olleet jo syntyessään liian heikkoja elääkseen. Kaikkeen saa kyllä aina varautua, kun poikuetta lähtee suunnittelemaan ja teettämään.

      Poista