keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Bon Appetit!

Siitä on taas hetki, kun olen paneutunut blogin kirjoittamiseen. Tuntuu, että näitä puolivalmiita raakile päivityksiä löytyy pilvin pimein, joita sitten syystä tai toisesta ei saakaan kirjoitettua loppuun, kun ajatus katkeaa tai jotain tärkeää mukama jää puuttumaan. Ehkä tässä hieman pitää ryhdistäytyä ja julkaista ne ei-niin-valmiit kirjoitelmat jossain vaiheessa. :)
Mulle oli tullut myös semmoinen ehdotus, että tekisinkö mahdollisesti joskus poikasista tai jostain tietystä poikueesta jonkun kivan videopäivityksen, jossa esittelisin koko konkkaronkan tai esittelisin omat eläimet. Kuulostaa villiltä! :D Mutta siitäkin huolimatta otan haasteen vastaan. Pitääpi siis lainailla joku päivä taas siskon kameraa ja valmistella jokin kiva kuvaustuokio.

No mutta mitäs muuta meille kuuluu? Nyt kovasti hoidellaan ja seuraillaan muksujen kasvua. Tuntuu ihan hullulta, että nyt on tullut istuttua melko paljon poikasten terrojen äärellä ja sitäkin enemmän löhöten telkkarin ääressä muksut sylissä. Tullut seurattua semmoisiakin sarjoja, joita en aikaisemmin ole edes noteerannut. Hah! Viime viikon tiistaina syntyi meidän gerbolassa vuoden viimeinen poikue. Emä "Karmi" oli ensikertalainen ja alku poikasten kanssa tuntui ihan yhdeltä päättömältä sähläämiseltä. Yhden pesästä pudonneen poikasen siirsin takaisin pesään, sillä se ehti olla pitkän tovin emolta "hukassa" ja olisi saattanut kylmettyä. Näin sivusta seuranneena "Karmi" ei aluksi tainnut tajuta ollenkaan, että poikasia todellakin tulee ruokkia ja vieläpä hyvin useasti pitkin päivää ja yötä. Onneksi kaikki näyttää kääntyvän nyt parhain päin, kun emo on saanut rakennettua kunnollisen pesän ja lopettanut kaiken ylimääräisen hössöttämisen terrassa.
Poikasia syntyi yhteensä viisi ja alustavasti näyttäisi siltä, että porukassa on akkavalta! Neljä naarasta ja yksi poijankloppi. Väreissä; yksi lilac, yksi kuviollinen black ja loput kolme kuviollisia lilaceja. Poikasista yksi naaras muksu jää kotiin emon kaveriksi ja yksi naaras saattaa muuttaa "Karmin" kasvattajan luo. Loput etsivät sitten lemmikkikotia ensi vuoden puolella, kun tulevat luovutusikään. K- ja L -poikueista löytyy vielä muutamia mustia naaraita, jotka ovat yhä koditta peruuntuneiden varausten vuoksi. Näistä tytöistä saa yhdistettyä pareja näiden nuorempien kanssa, mikäli joku mielii kahta eri väristä gerbaa terraansa. :)

Viime viikon torstaina teimme pienen road tripin Helsinkiin ja haimme laumaamme uuden tulokkaan Saksan maalta. Olen vieläkin niin yllättynyt ja ikionnellinen, että kaikki lopulta onnistui, vaikka matka oli pitkä ja mutkia ilmaantui useita. Tämä ei olisi ollut mitenkään mahdollista ilman kaikkea sitä apua, mitä mulle tarjottiin ja järjestettiin. Sydämelliset kiitokset! <3 "Arskasta" tulen kertomaan lisää, kunhan pojan karanteeni ja kotiutuminen on hoidettu asiallisesti loppuun saakka. On se nyt kovin outoa, että täällä kaiken harmauden(viittaan tällä tylsästi kasvatusväreihini. :D) keskellä viilettää jotain ruskeaa ties moneenko vuoteen. ;)    

Salaattia, raejuustoa, rusinoita, mango-pilttiä sekä karjalanpaistia kera kasviksien. 
Bon Appetit!

Tänään olen pitkälti istunut koneella hoitamassa asioita(+laittanut joulukamppeita esille; uudet verhot ja valot ikkunoille) ja yritän kovasti saada unirytmini takaisin kuntoon. Mamma gerbuille(ja poikasille) tuli myös hieman "kokkailtua" jotain pientä. Oli varsin naurettavaa seurata, miten jotkut poikaset saapuivat rynnistäen uteliaana kupille katsomaan ja voi sitä naamojen vääntelyn määrää! Kukaan ei ollut ehtinyt edes maistaa saatika koskea ruokaan, kun piti jo alkaa "yökkäilemään" tätä kuppiin ilmestynyttä outoa ja pahaa ruokaa. Muutamien minuuttien kuluttua osalle muksuista tuli jo kova kiire päästä maistamaan, kun emot alkoivat kaksin tassuin lappaamaan ruokaa naamariin. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti