torstai 9. lokakuuta 2014

Uusi tulokas


Viikonloppuna saatiin uutta vahvistusta gerbolan remmiin. :)
Kyseessä on n.5kk ikäinen honey fox uros We'll be victorious "Victor".


No mitäs tämmöinen valkovatsaisten heimolainen nyt muutti yksivärisiä kasvattelevan talouteen? Heti Victorin nähdessäni tiesin, että kyllähän se mukaan lähtee, vaikkakin varmuuden vuoksi jätin asian vielä päiväksi harkintaan. Victor on luonteeltaan oikein mukava tapaus eikä sitä ole ulkonäölläkään pilattu. Heh. :) Olen viimeksi omistanut honarin (=Ruskan) vuonna 2006 ja sen jälkeen niitä ei ole tullut vastaan juuri ollenkaan, ihan muutamia on tullut nähtyä näyttelyissä. Lieneekö sitten, että moni kasvattaja on antanut periksi näiden jalostuksen suhteen(eläinten taikka jalostuskelpoisten yksilöiden vähyys?) vai onko hermot menneet siihen, että myös tätä kaunista väriä piinaavat nykyisin niin monet resessiivit? Ken tietää. Toivottavasti vielä joku vanha honari kasvattaja päättäisi aktivoitua kasvatuksen saralla taikka jostain tulisi uusi kasvattaja, joka lähtisi tätä kaunista väriä jälleen työstämään. :)

Kasvatukseni alkupuolella pohdin monesti mielessäni, että jos tässä joskus tulevaisuudessa tulisi toinenkin kasvatusväri kyseeseen saattaisi se suurella todennäköisyydellä olla argente tai sitten honey fox. Juttu jäi kuitenkin ajatustasolle ja myöhemmin jäin yksiväristen kanssa pörräämään, koska koin enemmän niiden olevan se mun juttu. 

Victorista vielä sen verran, että miehekkeeltä löytyy myös jälkeläisnäyttöä, kivan iso ja pyöreä pää sekä paksu häntä löytyi myös jälkeläisiltä ja genetiikasta tiedän sen verran, että isäntä on periyttänyt jälkikasvuunsa myös punasilmäisyyttä. Olkoon herra nyt sitten näyttelykaverina(pääasiassa pet luokkaan, vatsalinja on todella korkea ja kiemurteleva, mutta varmasti myös virallisissa tullaan pyörähtämään) ja talouden maskottina. Olen toki kaavaillut herralle jälkikasvua myös meille. Aika näyttää päädynkö toteuttamaan pähkäilemääni yhdistelmään vai en. Tällä hetkellä kuitenkin tärkeintä on, että Victor saa kaikessa rauhassa kotiutua ja tutustua uuteen, ehkä hieman vilkkaampaan ympäristöön. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti