tiistai 15. syyskuuta 2015

Säältä suojattu

Tiedätkö sen tunteen, kun tajuat aamulla, että yöllä on tullut vettä kuin Esterin p***eestä ja alat syytellä itseäsi siitä, että mikset sinä laiskamato hakenut sitä kutteripaalia eilen, kun ne olivat vielä kuivia?!? Lähdin allapäin liikenteeseen ja mietin jo mielessäni sitä, miten "kivaa" on yrittää repiä kynsillä palasia valmiiksi kastuneesta kutteripaalista, pesuhuone käy ahtaaksi, kun paali täytyy avata ja nostaa sinne kuivumaan ja miten kosteaksi auton kangaspenkit mahtaakaan taas paalin jäljiltä jäädä. Ylimääräistä ja erittäin turhauttavaa tekemistä siis tiedossa.
    
Yllätys oli suuri, kun näkyni K -maatalouden pihalla oli tämä(!!):


Kutteripaalit oli suojattu huonon sään varalta sekä nostettu kylmästä ja märästä maasta lavojen päälle! Olin todella positiivisesti yllättynyt ja iloinen. Kaiken kruunasi ihana ja huumorintajuinen Kirsi, joka palveli minua kassalla ja tuli vielä kaiken lisäksi auttamaan paalin nostamisessa ja autoon kantamisessa. :)

Hirnukutteri -merkkiselle paalille tuli hintaa 8,90€. Hieman harmittaa, että autooni mahtuu vain yksi paali kerrallansa ja kotona säilytystilaa on vähän. Muuten roudaisin näitä joka kerta useamman varastoon odottelemaan. Kutteri on laadultaan ihan ok tavaraa. Se ei ole pölyttömin vaihtoehto, mitä on vastaan tullut, mutta mielestäni tämä seulottu kutteri ei ole kuitenkaan pahimmasta päästä pölyämisen suhteen. Tärkeintä on, että gerbiileiden on hyvä kaivaa siihen tunneleitaan ja sen imevyys on riittävää esimerkiksi kanien vessalaatikoiden pohjalla (olkipelletin ohella). Yksi plussa kyseisessä kutterissa on myöskin se, että se on ominaishajultaan suhteellisen mieto. Eihän kuusimetsältä tuoksuva kämppä ole missään nimessä pahan hajuinen, mutta kun ystäväpiiriin kuuluu muutamia pahasti allergisia henkilöitä, niin on se mieto tuoksu heitäkin ajatellen parempi vaihtoehto. Paali on kooltaan noin 25kg ja mitoiltaan 39x37x80cm. Hieman isompi ryökäles siis kyseessä, kun vertaa Pölkky -merkkiseen kutteripaaliin. Näppärästi pakatusta paalista saa kuitenkin otettua päädyistä hyvän otteen eikä tuommoisen paalin yksin roudaaminen portaissa kolmanteen kerrokseen ole todellakaan mahdoton suoritus.
En voi sanoa kuin, että well done! Oli mahtavaa päästä heti keskittymään itse asiaan eli purujen vaihtoon, kun paali ei teetättänytkään ylimääräistä työtä ostajalleen. :)

1 kommentti:

  1. Hirnu <3 Äidin, joka miun kuskina on purureissulle yleensä ollut, autoon mahtuu onneksi kolme Hirnupaalia takapenkille. Takakonttiin taitaa ainakin myös yksi mahtua.. Haaveilen että pääsisin pakulla hakemaan kymmenenkin paalia kerralla niin ei tarveis aina stressata että millon seuraavan kerran puru loppuu ja pitäs men hakemaan. :)

    VastaaPoista