maanantai 12. syyskuuta 2011

Nakuilua

Kolmen hulivili nakun pesemisessä, kuivaamisessa, rasvaamisessa, korvien putsaamisessa, jalkapohjien rasvauksessa ja kynsien leikkuussa meni pienten taukojen kera 2,5h. Uusi ennätys! 8) Olen kyllä edelleen sitä mieltä, että nakumarsut eivät todellakaan sovi jokaiselle marsuharrastusta aloittavalle. Nakujen normaali puunaus vastaa miltei sitä työtä, minkä teet näyttelyyn menevän marsun eteen. Lisäksi tämä rumba täytyy tehdä yllättävänkin usein, että iho pysyy terveenä. Yleinen siisteys on tässäkin puoliruokaa, sillä usein vaihdetut hyvälaatuiset kutterit estävät lian kertymistä vatsan ja jalkataipeiden ruttujen alle. 

Kyllä pojat nauttivat kun saivat ensin kylpeä ja uida jalkakoolissa lämpöisessä vedessä ja sitten vasta siirryttiin varsinaiselle pesulle. Vaahdotin kaikki kahteen kertaan ihan varmuuden vuoksi, kun pojat ovat nyt hyppineet ulkosallakin useana päivänä viikossa viime viikkoina, kun ollut lämpöisiä päiviä. Varvasvälit ja kynsien reunat olivat oikein "ihanan" multaisat. :D Lagusta ei olisi millään huvittanut tänään tehopesuilla, vaan se rimpuili kuin pieni saippuamakkara otteessani. Uiminen sitä vastoin olisi voinut jatkua paaaljon paljon pidempään. En ymmärrä mikä into sillä on uida tuntikaupalla ympyrää koolissa? hehhee. 

Watilla oli aivan järkyttävän suuri nautinto, kun sai vain löhötä paikallaan ja joka ruttu käytiin pesten, kuivaten ja rasvaten läpi. Miltei tunnin se jaksoi pulputtaa ja hurista putkeen pyyhkeen päällä, kunnes uni tuli. <3Watti on siitä harvinainen, että se antaa tehdä ihan kaikki toimenpiteet mukisematta ja siitä puuttuu täysin baldwineihin useimmiten yhdistetty vilkkaus. Useimmiten se jopa vetää koko kehon rennoksi ihan riippumatta siitä millaisessa asennossa sitten satutkaan sitä pesemään. Välistä ollaan niin velliä pussissa, että tuntuu kuin pesisi lasten käsinukkea. :D Tuollainen pyöriteltävä pulla, jonka saa laittaa vaikka solmuun. ;)  

Nallen kanssa menee aina kaikkein kauiten, joten jätin sen suosista taas viimeiseksi. Nalle on elävä esimerkki kodista, joka otti baldwinin vain sen ulkonäön vuoksi perehtymättä sen todellisiin hoitovaatimuksiin. Nallen kanssa tehdyt ihonhoitovirheet ovat olleet marsulle itselleen hyvin kivuliaita ja siksi se ei mitenkään nauti pesulle menosta huonojen kokemustensa vuoksi. Tällä kertaa ei tarvinnut sen kummoisemmin vääntää itse marsun kanssa, (välillemme on kuitenkin kehkeytynyt edes sellainen luottamus, ettei marsu enää edes näyki tai yritä purra, kuten ensi pesulla reilu vuosi takaperin.) mutta ihoa piti "huoltaa" taas pitkän aikaa, tarkkailla rasvan imeytymistä jne. 

Meinasin ensin pestä ihan kaikki neljä marsua, mutta totesin näiden nakujen jälkeen, etten enää millään jaksa ruveta pesemään Töpselin kikkuraista karvaa ja sen jälkeen vielä kuivaamaan sitä... Ei, kiitos! Ei tänään!
Eniweis, puhdasta tuli ja nakut olivat erittäin hyvällä tuulella. :) Päätin pilkkoa marsujen iltapalan joukkoon vähän porkkanan paloja "palkkioksi", olivathan ne niin nätisti eikä mennyt puolta päivää tässäkään operaatiossa. Vielä nakujen pyykit koneeseen ja kone päälle, niin tämä päivä on marsujen osalta aikalailla pulkassa. :D 





Possut kuivattelemassa ja odottamassa varsinaista pesua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti