sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Näyttelyitä ja totutuksia

Kasvattini pärjäisivät todella hienosti Kauhavalla! Onnittelut vielä kertaalleen kaikille! Todella hyvin hoidettuja ja pirteitä pikku tupsuhäntiä, joita oli ilo nähdä ja sylitellä. <3 Kasvattejani oli ainakin kolmesta kodista kisaamassa eli yhteensä 7kpl. Palkintojen jaossa olin mennä sanattomaksi, kun kuulin, että kasvateilleni tuli useita luokkavoittoja, kunniamainintoja ja erikoispalkintoja. Myös tuomarinsuosikki ja parit roppi sijat osuivat kasvateilleni. :D
Näyttelyistä meille matkasi dtw muori Physalia's Saroyan. Mummu olisi tarkoitus totuttaa meillä kahteen nuorempaan naaraaseen ja sen jälkeen palauttaa takaisin kotiinsa uusien kämppisten kera. :) Toivottavasti kaikki menee hyvin ja muori jaksaa kattella vanhuuden päivillään kahta lapsukaista.

Lumiprinssi gerbiili on lähtenyt tänään uuteen kotiin. Lumi tuli mulle noin reilu puoli vuotta sitten kämppiksen kuoltua ja minulle sitten jäikin tehtäväksi etsiä sille uusi koti. Kaksi vuotias uros pääsi kaverini gerbolaan poikastelupuuhiin ja jos kaikki menee hyvin, muuttaa Lumi sieltä kahden jälkeläisensä kanssa lemmikkikotiin viettelemään eläkepäiviä. Olen todella onnellinen Lumen puolesta. Ikävä jää tätä reipasta kiipeilijä silppuria. :') Tottahan se on, ettei mulla olisi ollut tajota Lumelle mitään järkevää laumaa, jossa se voisi asua ja se veisi joka tapauksessa yhden jalostuseläimen paikan talosta. Herra on väriltään pew, joten mulla ei olisi ollut sille oikein käyttöäkään. Parempi vaan yrittää pysyä tummissa lilaceissa ja blackeissä, vaikka kuinka olisi urospulaa aika ajoin. ;)
Zervo ja Afrodite ovat nykyisin kämppiksiä! Totutus meni todella hyvin ja kivuttomasti, vaikka alussa kiroiltiin paljonkin verkon takaa. Afrodite tullaan astuttamaan joskus talvella kuitenkin ennen helmikuuta joko black tai black patched uroksella. Zervolle tulin keksineeksi myös kivan lilac uroksen, mutta pitänee vielä odotella tovi, että neiti on siinä iässä ja koossa, että uskaltaa edes puhua astuttamisesta. Tämä astutus menee varmasti ensi keväälle, mutta ehtivätpä neidit hoidella kaikessa rauhassa ensin toisen poikaset pois alta. :)

Tulin totuttaneeksi Börjestä ja Gunnarista myös lauman. Molemmat ovat olleet naaraiden jäljiltä ilman kämppiksiä ja totesin, että laitetaanpa velipojat ensimmäistä kertaa yhteen. Pojilla on tosiaan samat vanhemmat ja ikäeroa muutama kuukausi. Pojat ovat kyllä helposti erotettavissa toisistaan, sillä Gunnarin värivirheistä ei voi erehtyä. Erottaisin sen, vaikka lyötäisiin sata blueta eteen. Uskallan väittää, että kovin monella ei ole nenän päällä sellaista valkoista aluetta saatika valkoista kulmakarvaa. ;D Börjen nimestä tulee mieleen ruotsin sana björn ja poitsu todella on oikea karhu! Syö paljon, hartiaväli on leveä, selkä pitkä ja koko kroppa on täynnä lihasta. Olisi villiä nähdä kuinka korkealle pörtsi hyppäisi noilla jaloilla. heh.

Ennen joulua meille on povattu kaksi tai kolme poikuetta. Tämä tietää useita kotiin jääviä pikkuisia(nytkin jäämässä muutama blue vauva kotiin.. apua) ja sitä mukaa lukuisia totutuksia. Lievästi sanottuna hieman hirvittää.. Ei auta mennä kuin totutus kerrallaan ja pitää varasuunnitelmia mielessä.
Himangan näyttelyyn tulin ilmonneeksi neljä urosta; 2 yv:tä, 1 kuviollinen ja 1 ei-stanttu. Itse en valitettavasti pääse paikalle, joten eläimet kulkeutuvat kaverieni kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti