tiistai 28. heinäkuuta 2015

Rabbit Royale

No johan oli urakka pussittaa 15kg kanin ruokasäkki! En edes muista montako viiden desin minigrip- ja pakastepussia meni yhteensä, mutta voin kertoa, että PALJON! Pakastimessa on enemmän kanin kuin ihmisten ruokaa. Hmm... :D Tuossa hommassa sai kyllä kyykätä lattialla olevan säkin ja pöydällä olevien pussien väliä siihen malliin, että aivan hiki nousi pintaan. Voin kertoa, että miestä hieman huvitti tämä mun omanlainen urheilumuotoni. ;) Välillä sai kaivaa kaapista itsellekin jotain hiukoopalaa, kun kanin ruoka alkoi ottaa musta salakavalasti voittoa. Lisäksi tuo Rabbit Royalen tuoksu! O_O Mä en voi tänä päivänäkään ymmärtää, että miten se voi tuoksua niin hyvältä... Okei, no oonhan mä kaikki tuoteselostukset lukenut läpi ja ehkäpä tuon säkin kattava sisältö kertoo osakseen miksi se on niin maistuvaa ja hyvän tuoksuista ruokaa. En vaihtaisi mihinkään. Kani voi hyvin ja kuppi syödään aina valikoimatta tyhjäksi. 


RR:n saaminen on vain viime aikoina osoittautunut hieman haastavaksi. Agrimarket on nähtävästi ainakin osittain myyty Tanskaan, mikä taas aiheuttaa sen, että tuotetta on paikka paikoin pyritty korvaamaan Hercules -nimisellä siemensekoituksella. Ihan täyttä kuraa meikäläisen silmissä. Ja niin taisi olla kaninkin silmissä... Äitini oli hätäpäissään ostanut pussillisen tuota, koska RR:ea ei meinnnut tähän hätään löytyä mistään ja pakkohan kanin on jotain murua rinnan alle saatava. Furmis oli ollut erittäin närkästynyt. Äiti kuvaili sitä hyvin vihaiseksi. Oli kuulemma ihan oikeasti hurjan näköistä, kun suhteellisen pieni kani tarttuu hampailla posliinikuppiin ja nakkaa sen sisältöineen päivineen pitkin mattoa ja murahtaa vielä kuuluvasti kaupan päälle. Myös puruja oli heitelty mielenosoitukseksi lattialle. Täysin päinvastaista ja jopa omituista käytöstä meidän äärimmäisen kiltille ja nöyrälle kanipojalle. Totesin äitille, että tuskinpa säkään olisit kovin iloinen, jos saisit perinteisen salaattiannoksen sijasta lautasellisen jotain ihme puunpaloja, maissikokkareita ja "tuhkaa".

RR:n löytäminen tosiaan oli haastavaa. Soitin kuuteen eri paikkaan, joista tiedän, että sitä on aikaisemmin tai ainakin oletettavasti ollut joskus saatavilla. Yhden paikan asiakaspalvelu oli kyllä ihan täyttä kuraa. Vanha äijä suurin piirtein huusi närkästyneenä puhelimeen, että: "Mitä?! Jotain pupunruokaa?! No ei todellakaan täällä meillä mitään sellaisia ole!" Kiitos ja anteeksi, että häiritsin. Onneksi sitten miehen työmatkan varrelta löytyi yksi paikka, jossa oli jäljellä tämä yksi iso säkki. Aluksi oli tarkoitus ostaa vain se pienempi kolmen kilon pussukka, mutta tässä ahdingossa päätin sitten yhtään sen enempää ajattelematta ottaa sen ison säkin, mikäli tuotetta on näin vaikea saada tällä hetkellä. Yksi vaihtoehto olisi tietenkin ollut netistä tilaaminen, mutta jotenkin ei vaan napannut mielikuva siitä, miten epätoivoisesti pyöräilen postista kotiin jopparillani 15kg rehusäkki... No way! Sitä paitsi mielestäni paikallisia liikkeitä ja yrittäjiä tulee kannattaa, mikäli siihen vain löytyy mahdollisuus. :)

Chudley's Rabbit Royale täysrehu sisältää:  
Ruoho, kaura, vehnä, ohra, alfalfa, kuorittu soijapapu, glukoosi, herne, porkkana, melassoimaton sokerijuurikas (6% vihannes), olki, kehäkukka, dikalsiumfosfaatti, minttu, rapsiöljy, nokkonen (2% yrtit), mannaani oligosakkaridi (0,1%), mustaviinimarja, viherkaali, pinaatti, punajuuri, rosmariini, ruusunmarja ja granaattiomena. 

Proteiini: 12,0 % // Rasva: 2,50 % // Kuitu: 14,0 % // Tuhka: 6,0 %
Sisältää vitamiinit: A, D & E sekä kuparia, natriumia, rautaa, mangaania ja sinkki oxidia.

Ps: Nyt lähti muuten viimein ja vihdoin kokeiluun olkipelletti (-> kanin vessalaatikkoon). Odotan innolla, että millaisia tuloksia tästä tuotteesta jää käteen, sillä se on hyvin kehuttua.     

4 kommenttia:

 1. RR on kyllä tosi suosittua! :) Mie sitä ostin kesäkuun alussa 3kg pussin Agrissa käydessäni heräteostoksena ja käyttöähän sille ei sitten kuitenkaan tullut. Miulla kun kanilla on syönnissä Oxbown adult-kanipellettiä, jossa kauraa lisukkeena (ja tätä safkaa on useampi kilo vieläkin). Kauhukseni vielä huomasin, että tuo miun RR menee vanhaksi tässä kuussa! En tajunnut Agrissa moista tarkistaa ja oli kökköä kun paljastui vain 1kk käyttöaika (vaikka tokihan ruokaa voi syöttää vielä parikin kuukautta BB:n jälkeen, saattaa vaan laimeta ravintoaineet). Onneksi sain tehtyä vaihtarin tässä lähiseudulla erään marsuihmisen kanssa, että RR:t vaihtui kolmeen kiloon porkkanaa ja lord knows porkkanaa tässä taloudessa kuluukin! x)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt sulla on siis erittäin hyvä syy hankkia ainakin toinen pupu, että tulisi edes tuo pikkupussi syötyä. :D En tiedä voisiko tuo ruokaa soveltaa myös jotenkin marsuille? Tyyliin jos siihen lisäisi C -vitamiinirakeita ja jotain tuhdimpaa pellettiä kylkeen tms. Joskus aikoinaan annoin RR :ia herkkuna marsuille, mutta en siis tokikaan täyspäiväisesti tai jatkuvasti. Kanille maistuu kyllä niin uskomattoman hyvin eikä se valikoi kyseistä ruokaa yhtään, vaikka siihenkin löytyisi mahdollisuus. Toinen ihan kiva ja kokeilun arvoinen kaninruoka on M&M :stä saatava Burgessin Excel. Sitä on muistaakseni saatavilla kahtena eri yrtti vaihtoehtona. :) Minttu ja sitten jokin toinen.

   Poista
 2. Eilen juuri Laitilan Agrimarketissa oli Rabbit Royalea säkkikaupalla. Hinta vaan oli suolainen; 33,90€ se isompi säkki, taitanut hinta hieman pompsahtaa yrityskauppojen jälkeen... o.O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis heittämällä saa maksaa täälläkin nykyisin sellaiset alk. 30€/säkki. :/ Sitten, kun ei voi koskaan tietää, että onko sitä ruokaa saatavilla vai ei, kun tilauksia tehdään niin harvakseltaan. Miltei pakko alkaa varastoimaan sitä pakkaaseen pahan päivän varalle.

   Poista